Middelland

Heemraadssingel 56

€ 1.595.000 k.k.
Oppervlakte 505m²
19 Kamers
Bouwjaar 1918

WIJK: Centrum
Sympathiek, statig en royaal herenhuis (ca. 505 m2) gelegen op een prachtige plek aan de groene Heemraadssingel in het hart van Rotterdam. Het uitstekend onderhouden pand is respectvol gerenoveerd, heeft meerdere ensuite-kamers, een verrassend speelse indeling en is grotendeels nog voorzien van authentieke details als glas-in-lood ramen, marmeren schouwen en hoge ornamentenplafonds. …

Aangenaam.

Kettner makelaardij

#TIJD
#KENNIS
#AANDACHT
Remco de Groot
Makelaar - Taxateur/ Partner
010 452 65 55
remcodegroot@kettner.nl Meer informatie
Remco de Groot
Makelaar - Taxateur/ Partner
Ivo van Wylick
Makelaar - Taxateur/ Partner
010 452 65 55
ivovanwylick@kettner.nl Meer informatie
Ivo van Wylick
Makelaar - Taxateur/ Partner
Mark Fabian Verschuur
Kandidaat - Makelaar/Taxateur
010 452 65 55
info@kettner.nl Meer informatie
Mark Fabian Verschuur
Kandidaat - Makelaar/Taxateur

Interesse?

Reageer nu.

Wij helpen u graag verder.

VERZEND FORMULIER

OMSCHRIJVING

WIJK: Centrum
Sympathiek, statig en royaal herenhuis (ca. 505 m2) gelegen op een prachtige plek aan de groene Heemraadssingel in het hart van Rotterdam. Het uitstekend onderhouden pand is respectvol gerenoveerd, heeft meerdere ensuite-kamers, een verrassend speelse indeling en is grotendeels nog voorzien van authentieke details als glas-in-lood ramen, marmeren schouwen en hoge ornamentenplafonds. Diepe zonnige achtertuin met vijver op het zuidoosten. Prachtig uitzicht over de singel. Eigen grond. Al dan niet in combinatie met een werk- of praktijkruimte, is dit pand te transformeren tot de ideale familiewoning.

Sympathetic, stately and spacious mansion (approx. 505 m2) located in a beautiful spot on the green Heemraadssingel in the heart of Rotterdam. The well-maintained building has been respectfully renovated, has several ensuite rooms, a surprisingly playful layout and is largely equipped with authentic details such as stained-glass windows, marble fireplaces and high ornamental ceilings. Deep sunny backyard on the southeast with a pond. Beautiful view over the canal. Own ground. Whether or not in combination with a work or practice space, this building can be transformed into the ideal family home.

Ligging: centraal, aan een van de mooiste singels van Rotterdam.
Bereikbaarheid: Ring A13/A20/A16 op ca. 5 min. richting Den Haag/Utrecht en Breda.
Openbaar vervoer: tram en bus op loopafstand, op 5 minuten fietsafstand van Centraal Station.
Voorzieningen: gelegen in het hart van het Nieuwe Westen nabij winkels (centrum), restaurants, musea, scholen en kinderopvang.

Indeling:
Bel etage:
De entree met marmeren vestibule laat je gelijk de fijne sfeer van de woning voelen. Ruime hal met houten lambriseringen, twee toiletten, meterkast en een speelse, dubbele trapopgang.
Zeer riante kamer-ensuite van ca. 60 m2 met hoge plafonds en glas-in-lood ramen. De voorkamer (ca. 6.15 x 4.25) loopt via vaste kasten met mooie schuifdeuren over in de achterkamer (ca. 8.70 x 4.25). Via openslaande deuren naar de veranda en een statige stenen trap verkrijg je toegang naar de fraai aangelegde, bosachtige achtertuin met vijver (ca. 18 meter diep).

Tuinniveau:
Open kamer I (ca. 5.55 x 2.65) met originele broodkast en keukenschouw, deur naar de achtertuin en toegang tot het souterrain.

Souterrain (stahoogte ca. 1.90m):
Groot en droog souterrain bestaande uit een vertrek aan de voorzijde (ca. 9.10 x 4.10) en achterzijde (ca. 7.90 x 3.90) met tevens een stoere berging en een stookruimte.
Nette pantry/keuken (ca. 7.50 x 1.80). Gang/overloop met bergkasten.

Opkamer:
Zeer lichte kamer II (ca. 4.55 x 2.80) met veel raampartijen (erker) met o.a. glas-in-lood en zeer fraai uitzicht over de achtertuin.

1e etage:
Ruime kamer III (ca. 7.80 x 4.25) aan de voorzijde, met een heel fijne, intieme sfeer. Deze kamer is doorgebroken en staat in open verbinding met de zijkamer (ca 3.75 x 2.15). Er zijn vaste kasten (deels walk in) en de erker met glas-in-lood ramen biedt vrij zicht over de Heemraadssingel.
Royale kamer IV (ca. 4.25 x 7.35) aan de achterzijde met twee vaste kasten en een opstap naar de naastgelegen zijkamer (ca 4.60 x 2.70). Overloop met toilet.

2e etage:
De prachtige kamer V (ca. 7.00 x 4.25) aan de voorzijde met marmeren schouw en vaste kasten, valt op door de bijzondere lichtinval en is middels originele ensuite-deuren verbonden met de aan de achterzijde liggende kamer VI (ca. 8.60 x 4.25). Ook deze heeft een marmeren schouw, vaste kasten en een erker met glas-in-lood ramen. Bij beide ruimtes zit een zijkamer: een zijkamer (ca. 3.95 x 2.20) met vaste kast, vóór, en een zijkamer (ca. 4.60 x 2.75/2.20) met vaste kast, achter. Overloop met toilet.

3e etage:
Kamer VII aan de voorzijde (ca. 4.90 x 4.25) torent heel parmantig boven de platanen langs de singel uit en heeft een marmeren schouw, vaste kasten en openslaande deuren naar een Frans balkon. Daarnaast ligt een zijkamer (ca. 3.45 x 2.15), met vaste kast. Aan de tuinzijde bevindt zich een weldadige kamer VIII (ca. 6.70 x 4.25), met een vaste kast en een extra verbinding naar de naastgelegen zijkamer (ca. 5.50 x 2.75/2.20). Op deze bovenste verdieping bevindt zich ook een tussen(berg)kamer (ca. 4.25 x 3.40) met daklicht, opstelplaats cv-combiketel, pantry en trapopgang naar (nog aan te leggen) dakterras. Overloop met raampartij, toilet en grote bergkast.

Bijzonderheden:
Door de voormalige zakelijke functie van het pand zijn de interne ruimtes voorzien van een bij een huiselijk kantoor passende afwerking van vloeren, elektra en overige installaties (inclusief alarm/beveiliging). Daarnaast zijn er veel originele details als glas-in-lood ramen, paneeldeuren, marmeren schouwen en ornamentenplafonds behouden gebleven, waardoor het pand overal zijn prettige woonsfeer toont. De verkoper heeft ervoor gekozen het pand niet turn-key op te leveren, zodat de toekomstige eigenaar de ruimtes zelf kan bestemmen en inrichten en geheel naar eigen smaak en voorkeur keuken(s) en badkamer(s) kan aanbrengen.

Het pand, dat onderdeel is van beschermd stadsgezicht, heeft een totale oppervlakte van ca. 505 m2, bestaande uit: souterrain ca. 90 m2 en woonoppervlakte ca. 415 m2. Inhoud ca. 1.600 m3. Bouwjaar ca. 1918. Perceeloppervlakte ca. 248 m2. Bestemming: wonen. Eigen grond.

Er is een mogelijkheid om het pand in een beneden- en bovenhuis te splitsen.
Verwarmingen en warmwater middels 2 HR c.v.-combiketels.

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kettner Makelaardij o.g. B.V. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.