ROTTERDAM

Middelland

Zwaerdecroonstraat 8

€ 995.000 k.k.
Oppervlakte 214m²
8 kamers
Bouwjaar 1906

Waanzinnig gaaf, licht en royaal herenhuis aan de boomrijke Zwaerdecroonstraat, gelegen op loopafstand van hartje centrum met fraai aangelegde, zonnige en diepe achtertuin op het zuiden.

Deel deze woning

Interesse?

Reageer nu.

Wij helpen u graag verder.

VERZEND FORMULIER

Aangenaam.

Kettner makelaardij

#TIJD
#KENNIS
#AANDACHT
Remco de Groot
Register Makelaar
Partner
010 452 65 55
[email protected] Meer informatie
Remco de Groot
Register Makelaar
Partner
Ivo van Wylick
Register Makelaar
Partner
010 452 65 55
[email protected] Meer informatie
Ivo van Wylick
Register Makelaar
Partner
Babs Moonen
Register Makelaar
Taxateur
010 452 6555
[email protected] Meer informatie
Babs Moonen
Register Makelaar
Taxateur

OMSCHRIJVING

De mooiste huizen vind je bij Kettner Makelaardij!

Wijk: Middeland/Delfshaven
Waanzinnig gaaf, licht en royaal herenhuis aan de boomrijke Zwaerdecroonstraat, gelegen op loopafstand van hartje centrum met fraai aangelegde, zonnige en diepe achtertuin op het zuiden.
Het bijzonder karakteristieke herenhuis is als onderdeel van het transformatieproject “Een blok stad” vanaf 2010 in zijn geheel en op unieke wijze gerenoveerd, verduurzaamd en gemoderniseerd. Het resultaat is een geweldig “future-proof” en comfortabel huis met een aantrekkelijk open vloerplan en een toffe mix van architectonische ingrepen en authentieke sfeer en details. Woonoppervlakte ca. 214m2.

Truly superb, light and spacious mansion on the leafy Zwaerdecroonstraat, located within walking distance of the city center with beautifully landscaped, sunny and deep backyard on the south.
As part of the transformation project “Een blok stad”, the particularly characteristic mansion has been completely and uniquely renovated, preserved and modernized from 2010 onwards. The result is a great “future-proof” and comfortable house with an attractive open floor plan and a great mix of architectural interventions and authentic atmosphere and details. Living area approx. 214m2.

Bereikbaarheid: om de hoek van metro Coolhaven en Dijkzigt en tram 4, nabij Centraal station. Goede verbinding naar de Ring A13/A20.

Voorzieningen: Het Park en het Coolhavenpark, het Depot, de Kunsthal, winkels aan de Nieuwe binnenweg en het centrum, Albert Heijn, Ekoplaza, een keur aan bekende restaurants en cafe’s: alles op loopafstand

Onderwijs: Diverse basisscholen, middelbare scholen, Willem de Koning Academie, Hogescholen en Erasmus universiteit in directe nabijheid. Erasmus MC op loopafstand.

Begane grond:
Entree, ruime hal met vide, garderobe en modern toilet.
Zeer royale en sfeervolle leefkeuken ca. 12.90 x 5.00 met fraaie balkenplafonds, gepolijste betonnen vloeren met vloerverwarming, vaste bergkast, diverse zitjes en openslaande deuren naar de tuin.
De keukenopstelling is zeer functioneel en ruim en voorzien van veel berg-en-werkruimte. Aanwezige apparatuur: groot Rvs gasfornuis met elektrische oven (Smeg), vaatwasser, en Quooker kraan.

Zeer fraai aangelegde ca. 18 meter diepe, groene en privacyvolle achtertuin op het zuiden met karakteristieke pruimenboom, diverse terrassen, wadi (wateropvang) en houten berging.

1e etage (plafondhoogte ca. 3.00m!):
Overloop met vide, meterkast en bergkast.
Ruime en lichte zitkamer ca. 6.75 x 5.00 met hoge plafonds, vaste kasten en een sfeervolle houtkachel. Grote raampartijen over de volle breedte met openslaande deuren naar pand brede veranda I ca. 5.00 x 1.40.

De zitkamer is middels originele schuifdeur gescheiden van de werkkamer aan de voorzijde ca. 4.50 x 3.10 met vaste kasten en originele glas-in-lood ramen (in dubbel glas).
Overloop met vide, meterkast en bergkast.

2e etage (plafondhoogte ca. 3.05m!):
Grote centrale overloop met toegang tot de slaapkamers.
Ouderslaapkamer I ca. 5.00 x 4.25 met originele extra grote schuifdeur, inloopkast, eigen wastafel en originele raampartijen voorzien van glas-in-lood en dubbele beglazing.
Slaapkamer II ca. 4.05 x 2.50 met eigen wastafel en openslaande deuren naar 2e veranda.
Slaapkamer III ca. 4.05 x 2.20/1.85 met eigen wastafel, vaste kast en eveneens deur naar 2e veranda.
Moderne geheel betegelde badkamer I ca. 2.70 x 2.20 met vloerverwarming, ligbad, 2e toilet en inloopdouche.

3e etage (nokhoogte ca. 3.90m!):

Gigantische multifunctionele zolderruimte ca. 8.50 x 5.00 met een nokhoogte van ca. 4 meter!, diverse dakramen en openslaande deuren naar 3e veranda.

Veel bergruimte in de vorm van vaste kasten, separate was-en stookruimte en een 2e badruimte met 3e toilet en inloopdouche, geheel betegeld met douche, toilet en wastafel. Er is een extra werkplek en klusruimte.
Aparte slaapkamer IV ca. 4.90 x 2.80 met ingebouwde kasten, mooie raampartijen en extra dakraam.
(De zolderruimte leent zich uitstekend om op eenvoudige wijze nog zeker 2 extra slaapkamers te realiseren.)

Bijzonderheden:

Werkelijk waanzinnig gaaf en volledig gerenoveerd herenhuis op een van de leukste locaties in de stad. Gelegen om de hoek van de Nieuwe Binnenweg met alle grootstedelijke voorzieningen in directe nabijheid.

Vanaf 2010 in zijn geheel gerenoveerd en verduurzaamd waaronder o.a.:
– Fundering, daken en gevels.
– Leidingwerk, cv, elektra en volledige isolatie.
– Architectonisch vloerplan met ruimtelijke indeling, nieuwe wand-plafond-en-vloerafwerkingen, nieuwe keuken en sanitair.
– Tuinaanleg
Dit alles met behoud van bijzonder veel sfeer en oog voor (authentieke) details.

Gezamenlijke fietsenberging voor 4 fietsen op nummer 32.

Parkeren met vergunningen (openbaar) en desgewenst in de nabij gelegen gemeentelijke garage.
Kosten parkeervergunning ca. € 11,- per maand.

Volledig geïsoleerd en voorzien van dubbele beglazing.
Verwarming en warm water middels cv ketel ca. 2010.
Energielabel: A

Sfeervolle houtkachel op de 1e etage.

Erfpacht is afgekocht tot en met 24-02-2060. Tegen een gering bedrag is de canonverplichting ook tot en met de eindtijd (31-12-2093) af te kopen.

Woonoppervlakte ca. 214 m².
Inhoud ca. 814 m³.
Oorspronkelijk bouwjaar ca. 1906, Volledige renovatie ca. 2010.

Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door Kettner Makelaardij o.g. b.v. geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Tijd, kennis, aandacht én een 9,3 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.