ROTTERDAM

Coolhaveneiland

Kratonkade 204

€ 1.350.000 v.o.n.
Oppervlakte 165m²
5 kamers
Bouwjaar 2024

OOK IN SAWA WONEN? DAT KAN, ER ZIJN NOG 2 GEWELDIGE APPARTEMENTEN TE KOOP. OPLEVERING VERWACHT EIND 2024.

Deel deze woning

Interesse?

Reageer nu.

Wij helpen u graag verder.

VERZEND FORMULIER

Aangenaam.

Kettner makelaardij

#TIJD
#KENNIS
#AANDACHT
Remco de Groot
Register Makelaar
Partner
010 452 65 55
[email protected] Meer informatie
Remco de Groot
Register Makelaar
Partner
Ivo van Wylick
Register Makelaar
Partner
010 452 65 55
[email protected] Meer informatie
Ivo van Wylick
Register Makelaar
Partner
Babs Moonen
Register Makelaar
Taxateur
010 452 6555
[email protected] Meer informatie
Babs Moonen
Register Makelaar
Taxateur

OMSCHRIJVING

De mooiste nieuwbouw vind je bij Kettner Makelaars !

De bouw van Project SAWA in Rotterdam is gestart.

OOK IN SAWA WONEN? DAT KAN, ER ZIJN NOG 2 GEWELDIGE APPARTEMENTEN TE KOOP. OPLEVERING VERWACHT EIND 2024.

-energiezuinig, nieuwbouw
-royale en zonnige buitenruimten
-fantastisch uitzicht over stad en water (De Nieuwe Maas)
-eigen parkeerplaats in garage
-eigen grond
-toplocatie

SAWA is het eerste houten woongebouw van ruim 50 meter hoog in Rotterdam. Én het gezondste! SAWA wordt nu gebouwd, op de Rotterdamse Lloydpier aan de Nieuwe Maas (eigen grond). In SAWA komen in totaal 109 woningen, een horecagelegenheid en een maatschappelijke voorziening. Op de begane grond van het gebouw vind je een parkeergarage voor (deel)auto’s en fietsen. Je kunt een eigen parkeerplaats kopen. Vanaf SAWA heb je een geweldig uitzicht: op de reuring van de stad en de dynamiek van de Nieuwe Maas. Met de bijzondere vorm én het vele hout is SAWA nu al een nieuw icoon van Rotterdam. Maar SAWA is veel meer dan een mooi plaatje. SAWA leeft en past goed in de buurt. Er zij nog twee topappartementen beschikbaar. Gelegen op de 14e verdieping en met allebei een waanzinnig uitzicht!

LOCATIE
In het Lloydkwartier woon je in rustige buurt en heb je het gemak van de stad altijd om de hoek. Het Erasmus Medisch Centrum, scholen, bso’s, supermarkten, winkels, cafés en restaurants bevinden zich op loopafstand. Met de fiets, metro of watertaxi zit je zo in het centrum. Je woont hier rustig met alles wat Rotterdam te bieden heeft om de hoek. Het beste van twee werelden.

BOUWEN IN HOUT
SAWA wordt in hout gebouwd. Bouwen met hout is beter voor het klimaat en zorgt voor een fijne woonsfeer. De houten kolommen, balken en plafonds in de woningen geven direct sfeer en zorgen voor een natuurlijke en mooie woonomgeving. De houten constructie zorgt ook voor een beter binnenklimaat. De terrassen zijn voorzien van weelderige beplanting, goed voor de biodiversiteit. Je ontmoet je buren onder andere in de moestuin op het dek. Hier bevindt zich ook de gemeenschappelijke “repairroom”, waar buren hun gereedschap delen.

GROENE TERRASSEN
In SAWA woon je stedelijk in een rustige omgeving én heb je groen om je heen. Vanuit je eigen woning of op het gemeenschappelijke dek kijk je altijd uit op bloemen en planten. Al die beplanting is niet alleen mooi om naar te kijken. Het versterkt de biodiversiteit van de stad. Op de balkons en terrassen komt meer dan 600 (!) strekkende meter aan vaste plantenbakken. Het gemeenschappelijke dek wordt het groene hart van SAWA. Hier komen moestuinbakken geschikt voor allerlei soorten kruiden, groenten en fruit.

DE VOORDELEN VAN NIEUWBOUW
Naast dat wonen in SAWA gewild en geweldig is, heeft het kopen van een nieuwbouw huis natuurlijk voordelen. Alles is nieuw. Minder onderhoud en de woningen in SAWA zijn super duurzaam, dat ga je merken in de energierekening. Op het dak liggen zonnepanelen voor het gebouwgebonden energieverbruik. Je koopt een nieuwbouwappartement vrij op naam, wat onder andere betekent dat je geen overdrachtsbelasting betaalt en ook geen notariskosten voor de overdracht hebt (deze kosten zijn voor de verkoper). Je onderhoudskosten zijn laag bij een nieuw huis. Zo heb je geen kosten aan het verduurzamen van de woning, waar veel eigenaren van bestaande woningen wel tegenaan lopen.

EXTRA VOORDELEN VAN HET KOPEN VAN EEN DUURZAME WONING
Met het kopen van een duurzame woning word je op financieel gebied beloond. Als je een duurzame woning in SAWA koopt, ben je minder stook- en energiekosten kwijt. Dat scheelt tegenwoordig een hoop geld. In SAWA koop je een duurzame, zuinige en goed geïsoleerde woning. Een extra voordeel van het kopen van een duurzaam appartement is de rentekorting op de hypotheek die je vaak krijgt. Veel banken in Nederland willen graag hun steentje bijdragen in de verduurzaming van wonen. Bij de aanschaf van een duurzame woning, zoals in SAWA, houdt de bank er rekening mee dat je woning waardevaster is. De kopers krijgen dan vaak een aanbieding in de vorm van rentekorting. Deze korting is nog extra, bovenop de vaak lagere rente die banken voor nieuwbouwwoningen afgeven.

DE WONINGEN
Van de 109 appartementen zijn er nog slecht twee te koop. Twee topappartementen op de veertiende verdieping, met allebei waanzinnig uitzicht!

Bouwnummer 14.01
Een bijzonder topappartement met een zee aan ruimte binnen én buiten. Dit appartement op de veertiende verdieping meet maar liefst 165 vierkante meter. En dat is nog zonder buitenruimte! De terrassen (aan drie zijden) zijn ruim en groen en hebben samen een oppervlakte 104 vierkante meter. Je kijkt uit over de Schiehaven (richting het westen) en in zuidelijke richting kijk je over de Nieuwe Maas. In SAWA is er alle ruimte voor jouw wensen en keuzes. De plattegrond van dit topappartement, laat zien dat meerdere indelingen mogelijk zijn.

Bouwnummer 14.02
Uniek topappartement met een zee aan ruimte binnen én buiten. Deze ruime woning ligt op de veertiende verdieping, fenomenaal uitzicht gegarandeerd. Je kijkt over de stad Rotterdam en naar het zuiden kijk je over de Nieuwe Maas. Op het water is altijd iets te beleven. Het topappartement heeft een oppervlakte van bijna 120 vierkante meter. Bijzonder aan dit topappartement zijn de twee balkons aan de noord- en zuidzijde van in totaal 34 vierkante meter. In SAWA leef je buiten net zo vrij als binnen. Hier woon je ruim, uniek en met aan alle kanten uitzicht. Vanzelfsprekend denken we graag mee over jouw ideale plattegrond.

UNIEKE HOUTEN DUURZAME APPARTEMENTEN
Hout is heel mooi en prettig om in te wonen. En door te wonen in een gebouw van hout, draag je ook nog eens bij aan minder beton, minder CO2 uitstoot, meer bijen en meer biodiversiteit. Dat SAWA straks van buiten een houten uitstraling heeft is duidelijk. Ook binnen vind je veel hout. De hoofddraagconstructie van SAWA is van hout. Alle balken en kolommen en het plafond zijn van hout. Aan de buitenzijde is ook de gevel afwerkt met hout. Ook in de woning is dit zichtbaar: de balken, kolommen en het plafond van hout blijven namelijk in het zicht.

SAWA STAAT VOOR DELEN
Als je deelt, heb je minder spullen nodig. Daarmee verklein je je ecologische footprint, bespaar je geld én je ontmoet nog eens iemand. SAWA stimuleert delen. Auto’s, gereedschap én de groenten uit de moestuin. Misschien twijfel je al langer of je echt een eigen auto nodig hebt. In SAWA maken we het je makkelijk. In de parkeergarage komen deelauto’s. We starten met vijf elektrische auto’s; zowel ruime gezinswagens als compacte stadsauto’s. We Drive Solar biedt deze auto’s aan voor minder geld dan de maandelijkse kosten van een eigen auto. Wil je wel een eigen parkeerplaats? Bij de nu nog beschikbare woningen kan dat, die koop je er dan bij.

WE DENKEN GRAAG MET JE MEE
Als je interesse hebt in een van deze woningen in SAWA, dan denken wij graag met je mee over de beste indeling en inrichting. De architect van Mei Architects & Planners ontvangt je graag op hun kantoor, ook op de Lloydpier. Extra leuk, kun je gelijk zien en ervaren hoe geweldig het uitzicht daar is. Zij kennen de locatie als geen ander en maken je graag wegwijs. Zowel in het gebouw, jouw nieuwe woning als de buurt.

NIEUWE MANIER VAN WONEN
SAWA is nu al een icoon en staat voor een nieuwe generatie gebouwen. Deze tijd vraagt om een nieuwe manier van denken over wonen. Over bouwen. En over samen leven. Jouw woning moet bij jou passen, bij hoe jij in het leven staat. Hartje Rotterdam tussen hout, groen, water, lucht woon je hier bewust. Gezond, duurzaam en met oog voor de wereld om je heen.

VOOR MEER INFORMATIE GA JE NAAR DE PROJECTWEBSITE: woneninsawa.nl

Tijd, kennis, aandacht én een 9,5 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.