Rotterdam Noord.

Karakteristieke diversiteit voor iedereen

Hillegersberg/Schiebroek
Ommoord/Zevenkamp
Blijdorp/Bergpolder
Crooswijk/ Oude Noorden

De Noordzijde van de stad zit vol diversiteit. Van het Oude Noorden en Crooswijk met zijn Rotterdamse straatmentaliteit tot de statige singels in Blijdorp, Bergpolder en het Liskwartier. Van de karateristieke villa’s en woonhuizen in Hillergersberg tot de groene woonwijk Schiebroek. Van de Bergse Plassen en het Bergse bos tot de winkels aan o.a. de Bergse Dorpsstraat, de Bergweg, de Peppelweg en het Zwaanshals. In het Noorden is voor ieder wat wils, een fijne plek om te wonen.

Woningaanbod in Rotterdam Noord.
ROTTERDAM
Crooswijk

3034 ZM
Schapendreef 455

€ 335.000 k.k.
Meer informatie
Schapendreef 455
71m2 3 kamers
Rotterdam
Crooswijk
€ 335.000 k.k.
ROTTERDAM
Crooswijk

3034 SH
Paradijslaan 19

€ 775.000 k.k.
Meer informatie
Paradijslaan 19
140m2 5 kamers
Rotterdam
Crooswijk
€ 775.000 k.k.
ROTTERDAM
Ommoord/Zevenkamp

3069 DK
Zevengetijdeklaver 14

€ 475.000 k.k.
Meer informatie
Zevengetijdeklaver 14
124m2 6 kamers
Rotterdam
Ommoord/Zevenkamp
€ 475.000 k.k.
ROTTERDAM
Provenierswijk

3033 CM
Proveniersstraat 66A

€ 399.000 k.k.
Meer informatie
Proveniersstraat 66A
149m2 7 kamers
Rotterdam
Provenierswijk
€ 399.000 k.k.
ROTTERDAM
Provenierswijk

3033 CM
Proveniersstraat 66B

€ 379.000 k.k.
Meer informatie
Proveniersstraat 66B
125m2 6 kamers
Rotterdam
Provenierswijk
€ 379.000 k.k.
ROTTERDAM
Ommoord/Zevenkamp

3069 CZ
Boris Pasternakstraat 22

€ 399.000 k.k.
Meer informatie
Boris Pasternakstraat 22
106m2 4 kamers
Rotterdam
Ommoord/Zevenkamp
€ 399.000 k.k.

ROTTERDAM NOORD

EEN THUIS VOOR IEDEREEN

 

Rotterdam Blijdorp/Bergpolder

Op loop/fietsafstand van het stadscentrum liggen de wijken Blijdorp en Bergpolder, grenzend aan elkaar en voornamelijk gebouwd in de 30ér jaren. De wijken staan bekend om zijn groene omgeving, de Diergaarde Blijdorp en de statige singels. Er is een uitstekende bereikbaarheid vanaf de ring Rotterdam en openbaar vervoer is er in de vorm van een tram-en metro verbinding. De randstadrail richting Centrum Rotterdam en Den Haag centraal stopt midden in de wijk!

Rotterdam Blijdorp en Bergpolder  kent voornamelijk karakteristieke jaren 30 bebouwing. Met uitzondering van het sfeervolle Liskwartier wat eerder is gebouwd. De afgelopen jaren is de bevolkingssamenstelling verjongd en is het een populaire en hippe woonomgeving geworden voor mensen tussen de 25 en 45 jaar, veel jonge stellen kiezen ervoor zich hier te vestigen.

De meeste winkels zijn gevestigd aan de Statenweg, zo vindt u hier een slager, bakker en kaashuis. Op zonnige dagen zijn veel inwoners  te vinden in het Vroesenpark, hier kan je gezellig barbecueën, borrelen en uiteraard ook zonnen. Het Roel Langerakpark ligt direct achter de diergaarde Blijdorp, hier worden zomers diverse (muziek) festivals georganiseerd zoals het Foodtruckfestival Trek! en Toffler festival. Rondom het Roel Langerakpark zijn diverse sportverenigingen te vinden zoals voetbal, tennis, honkbal en atletiek.

De wijk heeft een prima aanbod van scholen, en kinderopvang. Daarnaast zijn er diverse echte stadse cafeetje en gezellige eettentjes te vinden.

Rotterdam Hillegersberg

Rotterdam Hillegersberg is verdeelt in twee stukken, Hillegersberg Noord en Hillegerberg Zuid. De wijk is goed te bereiken via het openbaar vervoer en met de auto, er rijden trams en bussen door de wijk en vanaf de Rijksweg A20 is de wijk binnen enkele minuten te bereiken.

De Bergse Dorpsstraat is de winkelstraat van de wijk Hillegersberg, hier zijn verschillende luxe en speciaalzaken te vinden. De horeca is hier ook goed vertegenwoordigd, zo kun je op zonnige dagen heerlijk genieten op het terras van Abrazo of met uitzicht over de Bergse plas bij wijnbar Mendoza.

Op het gebied van educatie zijn er diverse scholen in de wijk gevestigd. Zo is er qua middelbaar onderwijs een ruime keuze op diverse niveaus, waaronder het Laurens Lyceum en The American International School of Rotterdam. Maar ook verschillende basisscholen en kinderdagverblijven zijn in de wijk Hillegersberg gevestigd.

Hillegersberg heeft een grote aantrekkingskracht vanwege een goed aanbod van ruime karakteristieke woningen, de Bergse Plassen met trekpleisters als het Plaswijckpark en Lommerrijk, en een goed aanbod van scholen, winkels en horeca. Hillegersberg wordt door bewoners  gezien als een zeer fijne en groene leefomgeving.

Rotterdam Schiebroek

Rotterdam Schiebroek  is gelegen bij de Bergse Plassen en andere groengebieden. Schiebroek is hoofdzakelijk gebouwd tussen 1920 en 1960. Van voor 1930 staat langs de Ringdijk en de Hoge Limiet wat oude lintbebouwing.

De reden dat Schiebroek door velen wordt gezien als een aantrekkelijk woongebied is omdat de wijk omringd wordt door groen- en recreatiegebieden zoals het Schiebroekse Park, Melanchtonpark, Wilgenplaspark, park Plaswijck, de kinderboerderij De Wilgenhof en de Bergse Achterplas. Hierdoor kent de wijk bijzonder veel groen en mogelijkheden tot sport en recreatie.

De meeste winkels in Schiebroek vind je aan de Peppelweg, hier zijn diverse ambachtszaken maar ook de grotere winkels als de Hema en de Albert Heijn vertegenwoordigt. Op het gebied van horeca en uitgaan zijn er diverse (grand) cafe’s en lekkere eettentjes, voornamelijk ook rondom de Peppelweg te vinden.

De wijk is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Per tram of metro ben je in enkele minuten in het stadscentrum. Ook de Randstadrail stopt in de wijk waardoor de verbinding naar Den Haag centraal en Rotterdam the Hague Airport zeer eenvoudig en snel is.

Vanuit Schiebroek ben je binnen 10 autominuten naar de snelweg A13/A20.

In de wijk bevinden zich diverse kinderopvanggelegenheden, basisscholen en hogere onderwijsinstellingen waarvan het Melanchton College en het Hout & Meubileringscollege de bekendste zijn.

De Schiebroekers ontspannen dus veelal binnen de eigen wijk en zijn binnen enkele minuten fietsen verwijderd van het bruisende stadscentrum van Rotterdam. De wijk grenst aan Hillergersberg en maakt binnen de gemeente onderdeel uit van het officiële stadsdeel “Hillegersberg/Schiebroek”.

De wijk is zeer in trek bij “door”-starters in de leeftijd tussen de 25 en 45 jaar. Daarnaast is er een gezonde mix van leefstijdsgroepen en achtergronden die het een heerlijke plek maken om in te wonen en leven.

Rotterdam Crooswijk en het Oude Noorden

De echte “Rotterdammert” komt uit Crooswijk! Voor beide wijken geldt de laatste jaren een gigantische heropleving en herontwikkeling waardoor ze hoog bovenaan de lijstjes van veel woningzoekenden staan. In directe nabijheid van het stadscentrum maar ook de Kralingse plas/bos. Van de nieuwbouwlocatie Nieuw Crooswijk, de herontwikkelingen in het Schutterskwartier tot het hippe Zwaanshals rondom het Noordplein. Een mix van oud en nieuw op het gebied van wonen temidden van de echte Rotterdamse werkmentaliteit. Bijzondere ambachtswinkeltjes, galleries en restaurantjes. Maar ook Bierbrouwerij Noord en de grootste kookwinkel van Nederland “Kookpunt” zijn hier gevestigd.

Zoek je een levendige woonomgeving dan zit je in deze wijk perfect! Er is altijd wat te doen want de echte “Rotterdammert” is van “niet…. maar poetsen!”

Randstadrail halte Blijdorp
Hillegersberg van boven
De gezellige bergse dorpsstraat
Een biertje bij Brouwerij Noordt

Tijd, kennis, aandacht én een 9,6 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.