Centrum/Kop van Zuid.

Het bonkend hart van onze stad

CENTRUM
WILHELMINAPIER
NOORDEREILAND
KATENDRECHT

Het bonkend hart van Rotterdam. Het Rotterdamse stadshart bruist en is als nooit te voren zo populair in binnen- en buitenland. Continu in beweging, altijd wat nieuws en geen moment verveling. Van skyscrapers tot monumenten, van watertaxi tot tram, van high dining tot bitterballen, alles kan en alles mag. Rotterdam is volgens diverse internationale lifestyle blogs en media “leading city” geworden, en dat is terecht!

Woningaanbod in Centrum/Kop van Zuid.
ROTTERDAM
Centrum

3011 EP
Schiedamsedijk 167

€ 419.000 k.k.
Meer informatie
Schiedamsedijk 167
82m2 3 kamers
Rotterdam
Centrum
€ 419.000 k.k.
ROTTERDAM
Centrum/Scheepvaartkwartier

3016 DA
Houtlaan 24D

€ 609.000 k.k.
Meer informatie
Houtlaan 24D
122m2 3 kamers
Rotterdam
Centrum/Scheepvaartkwartier
€ 609.000 k.k.
ROTTERDAM
Centrum

3011 VH
Scheepmakerspassage 20

Meer informatie
Scheepmakerspassage 20
86m2 3 kamers
Rotterdam
Centrum
ROTTERDAM
Noordereiland/Kop van Zuid

3071 KL
Prins Hendrikkade 128F

€ 499.000 k.k.
Meer informatie
Prins Hendrikkade 128F
104m2 4 kamers
Rotterdam
Noordereiland/Kop van Zuid
€ 499.000 k.k.
ROTTERDAM
Cool/Rotterdam Centrum

3012 JS
Mauritsweg 26AII

€ 699.000 k.k.
Meer informatie
Mauritsweg 26AII
142m2 4 kamers
Rotterdam
Cool/Rotterdam Centrum
€ 699.000 k.k.
ROTTERDAM
Centrum/Scheepvaartkwartier

3016 BM
Westplein 103

€ 1.395.000 k.k.
Meer informatie
Westplein 103
191m2 4 kamers
Rotterdam
Centrum/Scheepvaartkwartier
€ 1.395.000 k.k.

Centrum/ Kop van Zuid

Wonen in het bonkend hart van Rotterdam

 

Makelaar Rotterdam Centrum

Rotterdam centrum kenmerkt zich door de “wederopbouw” en de inmiddels wereldwijde bekende, vooruitstrevende en moderne architectuur. Van jaren ’50 tot de Skyscrapers. Voor historisch Rotterdam wijk je uit naar het prestigieuze Scheepvaartkwartier, met de karakteristieke Veerhaven, bijzonder veel en goede horeca en het prachtige naastgelegen Euromastpark.

Belangrijke monumenten van de Wederopbouw zijn de bankgebouwen langs de Blaak, de Bijenkorf, het Groothandelsgebouw en de Lijnbaan. Belangrijke “nieuwe” eyecatchers zijn: het Centraal station, De Markthal, De New Orleans en Montevideo en de Calypso.

Het wonen en leven in Rotterdam centrum wordt steeds aantrekkelijker en veel nationale en internationale lifestyle blogs en reismagazines schrijven erover. Rotterdam is the place to be! Of je nu van de gezellige sfeer op de markt houdt, of van een borrel in een van de vele cafés op de bijvoorbeeld de Witte de Withstraat of winkelen in de Koopgoot, het Rotterdamse centrum heeft het allemaal!

Rotterdam is “leading city” geworden, dit komt door de mix van architectuur, uitstekende horeca en winkelaanbod. Daarnaast is de stad in trek bij studenten en toeristen wat voor de juiste mix en roering zorgt.

Voor de komende jaren zijn er nog bijzonder veel innovatieve en verbazingwekkende nieuwbouwprojecten in voorbereiding. De stad zal je blijven verrassen!

Rotterdam Noordereiland

Een dorp op zich, een eiland, midden in de stad, tussen de oude en de nieuwe maas met vanaf ieder kadepunt een indrukwekkend zicht op de skyline van het centrum.

Hier vind je historische bebouwing afgewisseld met leuke nieuwbouw. De wijk is in trek door de centrale locatie, de “rust” midden in de stad. Enkele kleine ambachtszaken, galleries, horeca gelegenheden en een supermarkt zijn op het eiland gevestigd. In de zomer eet je bij mooi weer iedere dag verse vis op het water bij restaurant “La Plancha”.

Via de Willemsbrug kom je het makkelijkst weer aan de Noordoever van het centrum. En het allermooiste: Het Noordereiland heeft nog gratis parkeren!

Rotterdam Wilhelminapier/ de Kop van Zuid

Manhattan…. dat is waar je denkt te zijn. Hoge skyscrapers zoals de New Orleans, De Rotterdam en Montevideo! cultureel aanbod met het Nieuwe Luxor theater en theater/filmhuis Lantaren het Venster. Maar ook het Fotografiemuseum en diverse bekende horecagelegenheden (waaronder Las Palmas van Herman de Blijker) en het prachtige monumentale Hotel New York. Vanuit de historie was de pier via de befaamde Cruiseterminal al het vertrekpunt voor de bootreis naar New York en nog wekelijks leggen de grootste cruiseschepen hier aan de kade aan. Dat zorgt voor een heerlijke levendigheid op de pier. In de toekomst zullen er nog diverse oogstrelende architectonische gebouwen bijkomen, de pier is hot!

Rotterdam Katendrecht

Het schiereiland tussen de Rijnhaven en de Maashaven. Van oudsher bekend als China town en de hoerenbuurt van Rotterdam maar de laatste jaren door grootschalige renovatieprojecten en nieuwbouw de hotspot van het zuidelijk deel van het centrum. Veel jonge gezinnen, singles en stellen vestigen zich hier en de voorzieningen zijn divers en uitstekend aangepast op deze doelgroep. Katendrecht is sinds 2012 verbonden middels de Rijnhavenbrug (in de volksmond de Hoerenloper) met de Wilhelminapier, waardoor je in nog geen 10 minuten fietsen op de Coolsingel staat.

Op en rondom het deliplein vind je diverse restaurants met aansluitend de Fenix Foodloodsen waar het bijzonder goed toeven is en waar je veel lokale producten kunt inkopen.

Het water waaraan al deze wijken zijn verbonden zorgt voor een bijzondere dynamiek. Via de Erasmusbrug, De Willemsbrug of watertaxi maak je binnen het centrum de beste verbindingen!

De Markthal
In de zomer eten bij La Plancha
De watertaxi brengt je naar alle delen van het centrum
Rotterdams "goed" in de food factory

Tijd, kennis, aandacht én een 9,6 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.