Rotterdam Oost.

Wonen in het groen, op steenworp afstand van de stad

Kralingen
S-Gravenland/Prinsenland
Lage land/Oosterflank
Nesselande

De Oostzijde van Rotterdam wordt gekenmerkt door de wijken Kralingen, Prinsenland. s-‘Gravenland, Ommoord/Zevenkamp en de Prins Alexanderpolder. Vanuit het historische Kralingen hebben de overige wijken vanaf ca. 1960 tot nu bijgedragen aan de uitbreiding van Rotterdam. Hier vind je vooral rustige, ruim opgezette en kindvriendelijke buurten die zijn omsloten door veel groen en met alle denkbare voorzieningen in de directe nabijheid. Uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad en een perfecte ontsluiting naar de snelwegen.

Woningaanbod in Rotterdam Oost.
ROTTERDAM
's-Gravenland

3065 BA
Ogier van Cralingenpark 35

€ 549.000 k.k.
Meer informatie
Ogier van Cralingenpark 35
120m2 4 kamers
Rotterdam
's-Gravenland
€ 549.000 k.k.
ROTTERDAM
Het Lage Land/Oosterflank

3067 DE
Kopenhagenstraat 75

€ 389.000 k.k.
Meer informatie
Kopenhagenstraat 75
112m2 4 kamers
Rotterdam
Het Lage Land/Oosterflank
€ 389.000 k.k.
ROTTERDAM
Kralingen

3062 HB
Kralingseweg 17C

€ 439.000 k.k.
Meer informatie
Kralingseweg 17C
88m2 3 kamers
Rotterdam
Kralingen
€ 439.000 k.k.
ROTTERDAM
's-Gravenland

3065 JH
Jacques Dutilhweg 643

€ 399.000 k.k.
Meer informatie
Jacques Dutilhweg 643
114m2 4 kamers
Rotterdam
's-Gravenland
€ 399.000 k.k.
ROTTERDAM
's-Gravenland

3065 NG
Jacob de Haanstraat 20

€ 945.000 k.k.
Meer informatie
Jacob de Haanstraat 20
191m2 6 kamers
Rotterdam
's-Gravenland
€ 945.000 k.k.
ROTTERDAM
Prinsenland

3066 JB
Marie van Eijsden-Vinkstraat 47

€ 650.000 k.k.
Meer informatie
Marie van Eijsden-Vinkstraat 47
151m2 4 kamers
Rotterdam
Prinsenland
€ 650.000 k.k.

Rotterdam Oost

Wonen in een groene omgeving aan de rand van de stad

 

Rotterdam Kralingen

Rotterdam Kralingen telt ongeveer 25.000 inwoners en ligt aan de oostzijde van het stadcentrum van Rotterdam. De wijk is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer. Per tram of metro ben je in enkele minuten in het stadscentrum. Vanuit Kralingen is het ook vrij eenvoudig om snel de ontsluiting te vinden naar de snelweg A16/A20.

Kralingen wordt vooral getypeerd door karakteristieke bebouwing, veel groen en ruimte.
Het oostelijk deel van de wijk Kralingen is aangewezen als een beschermd stadsgezicht. Kettner Makelaardij is gevestigd aan de Kralingse Plaslaan en maakt onderdeel uit van dit beschermd stadgezicht Kralingen.

Het westelijk deel van Kralingen heeft de laatste jaren een behoorlijke verbetering doorgemaakt door de ontwikkeling van een aantal zeer populaire nieuwbouwlocaties zoals o.a. “De weg naar Kralingen” in de oude Jaffa buurt , “Prachtig Kralingen” aan de Palestinastraat en “Van Kralingen” aan de Lusthofstraat. Bij al deze projecten was Kettner Makelaardij verkopend makelaar.

Voor winkels ga je naar de Lusthofstraat en de Oude Dijk, deze zitten vol met ambachtszaken maar ook diverse supermarkten zijn er vertegenwoordigt.

Aan de Oostzeedijk, Oude Dijk en de Kortekade vind je tevens veel restaurants, een aantal populaire eetgelegenheden in Kralingen zijn: Café Stobbe, Van Stralen en de Italiaan Vicini.

Sportverenigingen zijn er in overvloed, zoals tennis, golf, zwemmen, hockeyen paardrijden. Voetbalclub Excelsior is ook Kralingen gevestigd.

Op het gebied van educatie is in Kralingen het bekende Lybanon Lyceum gevestigd voor de middelbare scholieren. Maar ook diverse basisscholen alsmede kinderopvang zijn gevestigd in de wijk. Door de aanwezigheid van de Erasmus Universiteit en de Hogeschool Rotterdam is er ook een aardige studentenpopulatie in de wijk wat zorgt voor een goede dynamiek.

De Kralingers ontspannen, samen met veel Rotterdammers van buiten Kralingen, het liefst aan de Kralingse plas & bos. Dit fraaie stukje natuur met een eigen haven sluit de wijk aan de Noordzijde af.

Uw Kralingse makelaar, Kettner makelaardij (Makelaar Rotterdam), is sinds 1980 gevestigd aan deze Kralingse plas.

Rotterdam Prinsenland en Rotterdam s-Gravenland

Voormalig poldergebied waar in de jaren ’90 is gestart met de bouw van voornamelijk eengezinswoningen met tuin. Diversiteit aan architectuur en types kenmerken deze twee wijken. Volop voorzieningen als winkels (winkelcentrum Prinsenland), scholen en kinderopvang, sport en recreatie maar ook de Metro maken de wijken  zeer geliefd.

Rotterdam Lage land/Oosterflank

Ontstaan in de begin jaren 60, als eerste werd het Lage Land gebouwd en vervolgens Oosterflank.

De wijk is ontstaan nadat de Rijksweg A16 werd aangelegd, de inwoners van binnen de ‘ring Rotterdam’ gingen verhuizen naar de nieuwe omgeving en zo ontstond er een wijk met zestiger jaren indeling. Het straatbeeld van de jaren 60 bouwperiode met brede staten, veel groen en de afwisseling met laag- en hoogbouw geven de wijk een prettige woonsfeer. Het later gebouwde Oosterflank staat bekend om de woonerven wat erg aantrekkelijk is voor gezinnen.

De winkelvoorzieningen zijn heel divers, zo is Woonmall Alexandrium eind jaren 90 gebouwd met een gigantisch aanbod aan winkels en megastores. Lokaal zijn verschillende kleinere winkelcentra te vinden met  supermarkten en lokale winkeliers zoals bakkers, slagers en andere speciaalzaken, de grootse hiervan is winkelcentrum “het Lage Land”.

Er zijn diverse basisscholen, kinderdagverblijven en middelbare scholen te vinden. De Erasmus Universiteit is met de fiets goed te bereiken. De metro rijd door bepaalde delen van de wijk en daarnaast is openbaar ervoer per bus uitstekend geregeld.

Rotterdam Ommoord

Rotterdam Ommoord telt ruim 25.500 inwoners en is de grootste wijk van het gebied Prins Alexander en ligt aan de Noord-Oostzijde van het Rotterdamse stadscentrum. Het is een rustige woonwijk met een groene omgeving. De wijk is midden jaren 60 ontstaan en bestaat inmiddels uit meer dan 12.500 woningen verschillend tussen hoog- en laagbouw.

Ommoord kenmerkt zich door veel groen en een open ruimtelijke opzet. Wethouder mr. H. Bavinck sloeg op 29 december 1965 de eerste paal voor de Kellogg ERA-flat de grond in, de start voor een wijk die uiteindelijk 12.500 woningen zou gaan tellen. Het centrum kenmerkt zich door hoogbouw terwijl aan de rand eromheen diverse buurten met ruim opgezette eengezinswoningen aan het groen zijn gerealiseerd. Er midden doorheen loopt een metrolijn die in directe en snelle verbinding staat met het stadscentrum van Rotterdam.

De winkelvoorzieningen in de wijk Rotterdam Ommoord zijn erg goed, zo zijn er twee winkelcentra; De Binnenhof en winkelpromenade Hesseplaats, hier bevinden zich onder andere supermarkten en speciaalzaken. Op zonnige dagen en in de weekenden zijn de bewoners van Ommoord vaak te vinden in de groene omgeving van de wijk, zo is het lage/hoge Bergse Bos en het Ommoordse veld op loop/fiets afstand van de wijk te bereiken. In de wijk zijn ook diverse sportverenigingen te vinden, zoals voetbal, korfbal en badminton maar ook fitness- en yogascholen zijn aanwezig.

Op het gebied van educatie zijn er voldoende scholen aanwezig op verschillende leerniveaus. Ook zijn er diverse basisscholen en kinderdagverblijven in de wijk gevestigd. De wijk Ommoord is kortom goed voorzien van alle levensbehoeften, dit maakt de wijk zeer aantrekkelijk voor alle doelgroepen!

Rotterdam Zevenkamp

De Rotterdamse wijk Zevenkamp (Prins Alexander) is in de jaren 80 van de 20ste eeuw ontstaan en grenst direct aan Ommoord. De wijk kenmerkt zich door zijn woonerven en vooral kindvriendelijke uitstraling, de wijk is hierdoor erg populair onder jonge gezinnen.

Zevenkamp telt op dit moment ongeveer 17.000 inwoners. De bereikbaarheid van de wijk is per auto en openbaar vervoer erg goed te noemen, net zoals de rest van de wijken in Rotterdam Prins Alexander is de wijk zeer goed bereikbaar vanaf de Rijkswegen A16 en A20 en is het treinstation Rotterdam Alexander en de metro in de directe omgeving.

Rotterdam Nesselande

De nieuwste wijk binnen de Alexander polder: vanaf 1995 in realisatie en voorzien van een keur van appartementencomplexen, eengezinswoningen en villa’s welke zijn gebouwd onder bijzondere architectuur.

Rotterdam Nesselande ligt aan de Zevenhuizerplas en heeft een strand met een heuse ca. 800 meter lange boulevard met winkels en restaurants. Op de plas zijn diverse watersportactiviteiten te ondernemen en in 2016 is er een waterskischool geopend. De wijk is aangesloten op het metronetwerk van Rotterdam. Hiertoe werd de Calandlijn verlengd naar het nieuwe metrostation Nesselande, dit werd in augustus 2005 geopend. Voor alle woningen en bedrijven in Nesselande is een glasvezelaansluiting beschikbaar.

Heerlijke wandeling langs de Kralingse Plas
lunchen bij Vicini
Erasmus Universiteit
Winkelcentrum Alexandrium
Wonen in het groen aan het Ommoordse Veld
Uitstekende openbaar vervoer verbindingen
Boulevard Nesselande

Tijd, kennis, aandacht én een 9,6 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.