Uw huis verkopen? Huis verkopen tips

Ik wil mijn huis verkopen! Als makelaar Kralingen horen we dit vaak. Bij het verkopen van uw huis heeft u het liefst dat dit snel, voor de beste prijs en vooral zorgeloos gebeurt. U wilt voorkomen dat dit niet lukt of dat u een lagere koopsom krijgt voor uw woning dan u in eerste instantie in gedachte had. Kettner Makelaardij geeft u 10 tips die u helpen bij het beter en sneller verkopen van uw huis. Na het lezen van deze ‘huis verkopen tips’ bent u weer een stap dichterbij het verkopen van uw huis!

1: Bepaal de juiste vraagprijs met de juiste verkoopmakelaar

 

Wat brengt uw woning nu écht op? Luister hiervoor altijd goed naar het deskundig advies van de makelaar. Let er goed op wie er wel makelaar is en wie dit niet is niet. Beëdigd NVM makelaar/taxateurs voeren regelmatig woningtaxaties uit en kunnen u dus goed over een te verwachten opbrengst adviseren. Denk daarnaast vanuit de markt/koper. Is de vraagprijs reëel? Kies de juiste vraagprijs die in de juiste prijs- en zoekcategorie valt. Laat u hierover goed adviseren. Is het nu beter om een vraagprijs te hebben van € 224.500,- of € 226.000,- of toch een vraagprijs van € 225.000,- ?. Door de vraagprijs te hoog in de markt te zetten schrikt u mogelijk potentiële kopers af. U weet misschien dat er nog wel te onderhandelen valt, maar dat weet de potentiële koper niet. Een te lage vraagprijs is vanzelfsprekend ook niet gewenst. Een verkoopmakelaar van Kettner Makelaardij kent de omgeving op zijn duim en is op de hoogte van de actuele verkoopprijzen van omliggende huizen.

Vrijblijvend advies nodig? Neem gerust contact op! 

 

2: Ruim uw woning op

 

Misschien wel de beste tip voor het verkopen van uw huis is ervoor zorgen dat uw woning opgeruimd is. Gooi weg wat er weggegooid kan worden. Berg uw persoonlijke spullen en spullen die er niet toe doen tijdelijk op, bijvoorbeeld in de berging (die mag vol). Wanneer uw woning opgeruimd is geeft dit een rustig gevoel. Daarnaast zorgt dit voor meer ruimte in uw huis. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat u geen rommel ergens in een hoek heeft liggen. Of dat u een open wasmand met kleding in de badkamer heeft staan.

3: Zorg voor een neutrale inrichting

 

Een persoonlijke touch is niet erg maar bij het verkopen van uw woning is het belangrijk dat deze neutraal is. Kleur mag, maar niet te gek. Niet te veel planten. Geen uit de hand gelopen hobby’s. De meeste mensen houden van neutraal en strak maar wel gezellig. Laat uw woning lekker ruiken. Niet door chemische middeltjes maar door bijvoorbeeld veel te luchten. Houd er rekening mee dat veel kandidaat kopers allergisch zijn voor bloemen en huisdieren. De verkoopmakelaar Rotterdam van Kettner adviseert u graag over de do’s en dont’s.

4: Achterstallig onderhoud

 

Zorg dat uw woning niet alleen schoon en fris is maar ook dat er zo min mogelijk achterstallig onderhoud is. Dit lijkt vanzelfsprekend maar hoort bij de belangrijkste huis verkopen tips. De kandidaat kopers zijn kritisch, kijken bijvoorbeeld kritisch naar matig schilderwerk, ontbrekende dakpannen, lekkende kranen en nog veel meer. Ook zijn het vaak zaken waar u als verkoper aan gewend bent geraakt. Kleine probleempjes als een deur die klemt, een loszittende trapleuning, vochtplekken in de badkamer en bijvoorbeeld onkruid in de tuin. Een goed onderhouden huis verkoopt beter. Uiteraard is het de taak van onze makelaars om hierover te adviseren.

5: Bezit over goede foto’s, video en brochures

 

Goede professionele foto’s van uw te verkopen woning zijn belangrijk! Beelden zeggen meer dan woorden. Woningfotografie lijkt zo makkelijk maar laat het door de professional doen. Dit geldt niet alleen voor de foto’s maar voor de gehele marketing. Onze verkoopmakelaars gaan voor het maximale. Naast professionele fotografie, een 360 tour, een complete video en duidelijke plattegronden worden de woning verkoopbrochures gedrukt. Waar veel makelaars linksaf zijn gegaan door geen brochures meer te maken of uw woning te presenteren op een eenvoudig A4’tje zijn wij rechtsaf gegaan en leveren we professioneel drukwerkbrochures. Het kopen van een woning is geen pakje boter, het is emotie, het zijn dromen en daar hoort ook gewoon een goede brochure bij. Ongeacht de prijsklasse van uw woning, wij laten al onze verkoopbrochures professioneel opmaken en drukken.

6: Marketing is een must bij een huis verkopen

 

Het ene huis verkoopt makkelijker dan het andere huis. Toch is een combinatie van een perfecte marketing, timing en netwerk een voorwaarde voor de beste verkoopprijs. Het gaat erom dat de juiste mensen op het juiste moment uw woning bezichtigen. Uw woning moet minimaal gepresenteerd worden op Funda, Jaap en Pararius. Een gewone advertentie op deze sites is niet voldoende. Kettner Makelaardij zorgt ervoor dat uw woning optimaal wordt aangeboden en dat achterliggende velden (alleen zichtbaar voor de NVM makelaar) compleet worden ingevuld. Dit zegt u als verkoper waarschijnlijk vrij weinig maar het bepaald uw positie op Funda en hoe goed u gevonden wordt.

7: Zet uw woning op Social Media

 

Social Media: voor veel mensen niet meer weg te denken en dus behorend tot de belangrijkste huis verkopen tips. Dit medium heeft een bijzonder groot bereik. Ook dit is weer een vak apart. Wordt het bericht wel voldoende gelezen en gedeeld. Of u nu wel of geen gebruik maakt van Sociale Media, onze verkoopmakelaars doen dat uiteraard wel. Veel potentiële kopers (of vrienden van) hebben een account op Facebook of Instagram. Kettner Makelaardij koopt geen ‘Facebook likes’ en zet niet zomaar een post op Instagram maar adverteert gericht op gebied en leeftijd.  Zo bereikt uw woning de juiste doelgroep.

8: Bezichtigen en onderhandelen

 

Een echte makelaar verkoopt nooit zijn eigen huis! Een eigen huis is emotie. Waar emotie is worden soms minder goede besluiten genomen of zelfs fouten gemaakt. De klant is koning en is in dit geval de kandidaat koper. Het gaat er dus niet om of een eigenaar een goede verkoper is. Het merendeel van de potentiële kopers vindt het vervelend dat de eigenaar thuis is of nog erger; de bezichtigingen doet. Veel mensen zeggen wat ze denken, hebben juridische vragen of willen weten wat verbouwingen kosten. Dit kunnen serieuze deal breakers zijn. Verder is het in een later stadium ontzettend belangrijk om goed te kunnen peilen wat toekomstige kopers echt vinden, wat ze bedoelen en wie ze zijn. Wel de hoogste prijs en niet een koper die zijn (financiële) beloften niet kan waarmaken.  Als het verantwoord is, gaat Kettner voor de laatste duizend euro.

9: Juridische zaken

 

Zorg ervoor dat er voor u een goed koopcontract wordt gesloten. Een model downloaden en het invullen van de koopsom is uiteraard geen probleem. Maar hoe zit het met de publiekrechterlijke beperkingen, de kettingbedingen, het voorkeursrecht, de ontbindende voorwaarden? Klopt de woonoppervlakte en de inhoud van de woning? Wist u bijvoorbeeld dat u bij verkoop van uw woning gelegen op erfpachtgrond, toestemming nodig heeft  van de Gemeente Rotterdam om de bijbehorende parkeerplaats te mogen verkopen? U wordt aansprakelijk gesteld door koper als de toestemming er bij transport niet is. U kunt dan namelijk niet leveren. Als u ons inschakelt als uw makelaar dan maken wij de koopovereenkomst op en zorgen wij ervoor dat de koopovereenkomst zo aangepast is dat u zorgeloos kunt dromen van de verkoop van uw woning en niet achteraf aansprakelijk wordt gesteld door een boze koper.

10: Netwerk om snel een huis te verkopen

 

En ten laatste, maar van alle huis verkopen tips minstens even belangrijk en wellicht nog belangrijker: het netwerk. Neem een makelaar met een groot netwerk! Een makelaar moet weten wie er zoeken, wat ze zoeken, wanneer ze zoeken en wat potentiële kopers bereid zijn te betalen. Makelaardij is people’s business. Het is niet verstandig een makelaar uit Den Haag uw woning in Rotterdam te laten verkopen. Er is totaal geen binding. Sinds 1980 zijn wij bezig om ons netwerk uit te bouwen. Als u een woning wilt verkopen in Rotterdam, Capelle aan den IJssel of omgeving dan bent u gegarandeerd van een zeer groot netwerk als u voor Kettner Makelaardij kiest.

Bonus tip 11: Integriteit

 

Kies voor een makelaar die niet alleen uw persoonsgegevens beschermt maar ook een die niet zelf handelt in huizen en een die niet ontwikkeld. Zo voorkomt u dat uw eigen makelaar uw concurrent wordt. Stel nou dat de makelaar zelf ook een eigen vergelijkbare woning aan het verkopen is.

Wij zijn beëdigd makelaars en taxateurs, staan onder toezicht en zijn op alle fronten gecertificeerd:

  • NVM Nederlandse Vereniging voor Makelaars en Vastgoeddeskundigen
  • RVM Rotterdamse Vereniging van Makelaars
  • VastgoedCert (1. Register Makelaar Taxateur voor Wonen)
  • VastgoedCert (2. Register Makelaar Taxateur voor Bedrijfsmatig Vastgoed)
  • NRVT(1. Register Taxateur Kamer Wonen)
  • NRVT (2. Register Taxateur Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed)
  • NWWI Nederlands Woning Waarde Instituut

Kettner Makelaardij, uw makelaar!

 

Waarom zou u zelf het risico nemen en al die moeite doen om  uw woning voor de beste prijs te verkopen als er een makelaarskantoor is die sinds 1980, ontelbaar veel, tevreden klanten heeft. We bieden u een hoog niveau van dienstverlening waar respect, tijd en aandacht voor de klant en vooral liefde voor het vak centraal staan en dat voor niet de laagste maar wel een eerlijke courtage. Voor meer informatie over onze verkoop diensten, bekijk onze verkooppagina.

Maak de juiste keuze en bel ons om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek bij u thuis. Dat gesprek kost u helemaal niets! 0104526555 of [email protected]

Tijd, kennis, aandacht én een 9,5 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.