Huis verkopen

zonder makelaar

Een huis verkopen is voor veel mensen een belangrijk moment in hun leven. Waar normaal gesproken een makelaar als bemiddelaar functioneert, kiezen sommige mensen ervoor om zelfstandig hun huis te verkopen. Dit kan in sommige situaties een groot financieel voordeel opleveren. Maar het komt veel vaker voor dat zelfstandige huisverkopers worden verrast door onverwachte en onderschatte risico’s. Met de hulp van een deskundige makelaar kunnen deze risico’s worden uitgesloten. Lees snel verder en ontdek wat de nadelen en risico’s zijn bij een huis verkopen zonder makelaar.

Risico’s huis verkopen zonder makelaar

Naast de gedachte dat het een aantal voordelen op kan leveren, brengt het zelfstandig verkopen van uw huis vooral veel risico’s en beperkingen met zich mee. Zo is het onmogelijk om bij zelfstandige verkoop een (prominente) plaatsing op Funda te verwerven. Het gevolg hiervan is dat veel minder potentiële kopers uw woning kunnen vinden en dat u langer op het ideale bod moet wachten. U bent verzekerd van een hoge top positie op Funda wanneer u wél gebruik maakt van een RVM/NVM makelaar.

Onervaren in onderhandelingen

Wanneer u zelfstandig gaat onderhandelen ontbreekt het u vaak aan ervaring en expertise. Dit zorgt ervoor dat u niet de maximale verkoopprijs eruit haalt tijdens een onderhandeling. Een Kettner makelaar is een ervaren onderhandelaar met een uitstekende inzicht op de lokale huizenmarkt. Onderhandelen is een wezenlijk onderdeel van het makelaars vak en de makelaar is hiervoor opgeleid. Hierdoor bent u verzekerd dat u altijd het onderste uit de kan haalt. Een ander groot risico is dat u bij een huis verkopen zonder makelaar geen juridische zekerheid heeft. U kunt aansprakelijk gehouden worden wanneer er technische gebreken of juridische onjuistheden aan uw woning naar voren komen na de verkoop. Dit kan grote financiële risico’s met zich meebrengen.

Uw huis verkopen met Kettner Makelaardij

Het team van Kettner Makelaardij bestaat uitsluitend uit gediplomeerde en beëdigde NVM Makelaars en Taxateurs. Met meer dan 37 jaar aan ervaring in de makelaardij bieden wij u succesvol maatwerk bij de verkoop van uw huis. Kettner Makelaardij levert gespecialiseerd advies op maat met full service begeleiding bij de verkoop van uw woning. In onze begeleiding nemen wij met veel liefde voor het vak een transparante en persoonlijke houding aan. Op deze manier bereiken wij succesvolle resultaten die in lijn liggen met uw wensen en verwachtingen.

Tijd, kennis, aandacht én een 9,6 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.