Wie is makelaar.

En wie niet?

Makelaardij is een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zich makelaar mag noemen. Bij de NVM-kantoren ligt dit anders. De NVM eist dat er minimaal 1 Register Makelaar/Register Taxateur (RM/RMT) in dienst is per kantoor. Dat is al beter maar ook nog niet overtuigend. Het kan namelijk zo zijn dat er bij een NVM makelaarskantoor 15 mensen werken waarvan er slechts 1 echt makelaar is.

Vreemd maar de kans is dan erg groot dat uw ‘makelaar’ dus helemaal geen makelaar is. Lekker goedkoop voor het makelaarskantoor maar niet voor u! Geen optimale kennis en jaarlijkse educatie. Bij Kettner Makelaars is dat anders! Alle makelaars zijn “echte makelaars”. Uw wordt dus vakkundig begeleidt door een Register Makelaar (RM)/ Register Makelaar Taxateur (RMT).

In Nederland bestaat een register van makelaars: het register van VastgoedCert. U kunt dit raadplegen door op onderstaande link te klikken. Staat de persoon er niet bij dan is hij of zij geen makelaar.

Vastgoed cert. Register

Als een van de weinigen zijn wij Register Makelaar/Taxateur voor 2 afdelingen: Wonen en Bedrijfsmatig Vastgoed.

 

WAT IS HET REGISTER ‘VASTGOEDCERT’ ?

Certificering verplicht
Bij een financieringsaanvraag stellen Nederlandse geldverstrekkers certificatie tegenwoordig nagenoeg altijd verplicht voor een makelaar of taxateur. Een financieringsaanvraag met Nationale Hypotheek Garantie kan alleen worden gedaan met een taxatierapport van een gecertificeerd makelaar-taxateur.

Certificering
Het register van VastgoedCert is verdeeld in vijf specialisaties of kamers: Bedrijfsmatig Vastgoed, Landelijk Vastgoed, MA/MWB (Marktanalyse en Modelmatige Waardebepaling), Wonen en WOZ.
Om toe te kunnen treden tot één of meerdere van deze kamers moet een makelaar of taxateur aantonen aan alle gestelde vakbekwaamheidseisen voor deze kamer te voldoen. Hiervoor dienen bij een onafhankelijke exameninstelling zowel een basistheorietoets, als per kamer een specialisatiegerichte theorie- en praktijktoets met succes te worden afgerond. Met de diploma’s voor de drie genoemde de onderdelen kan certificatie worden aangevraagd. Na certificering door DEKRA Certification vindt inschrijving in het register van VastgoedCert plaats.

Verplicht bijblijven
Om in het register van VastgoedCert ingeschreven te blijven zijn geregistreerde makelaars en taxateurs verplicht periodiek aan te tonen dat ze hun vakkennis op peil houden. Als dit adequaat gebeurt, dan wordt hun certificatie verlengd met een nieuwe periode (vijf jaar).

Toetsing en certificering
De onafhankelijke organisatie die voor VastgoedCert de examens afneemt is SVMNIVO. Dit examenbureau is verplicht de examens af te nemen zoals voorgeschreven door VastgoedCert. De eisen daarvoor liggen vast in het certificatieschema, het examenreglement en andere met de branche afgesproken regelingen. Dekra Certification, één van de bekendste Nederlandse onafhankelijke certificerende Instellingen, controleert of VastgoedCert en SVMNIVO zich aan deze richtlijnen houden en beoordeelt of aan alle certificatievoorwaarden is voldaan.

WAT IS DE NVM ?

De Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM, is de grootste brancheorganisatie in Nederland op het gebied van onroerend goed. Het feit dat u een NVM-makelaar inschakelt bij de aan- of verkoop van uw huis, geeft aan dat u de verkoop niet aan zo maar een makelaar overlaat. U kiest voor kwaliteit.

Dat uw NVM-makelaar lid is van deze brancheorganisatie biedt u een aantal voordelen:

Deskundigheid
Een NVM-makelaar is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil.
Ook medewerkers zijn goed opgeleid en gecertificeerd, zodat u de kwaliteit kunt verwachten waar u recht op heeft.
De NVM-makelaar kent de markt goed.
Een NVM-makelaar adviseert over alle aspecten van aan- of verkoop. Hij heeft bouwkundig inzicht en is op de hoogte van de juridische haken en ogen.
Een NVM-makelaar beschikt over een enorme NVM-database met informatie. Daardoor kan hij uitstekend advies geven en onderbouwen.

Betrouwbaarheid
Een NVM-makelaar gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. Hij treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen.
Een NVM-makelaar behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij.

Zekerheid
Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in uw belang.
Voor eventuele klachten over en geschillen met uw NVM-makelaar kunt u terecht bij de afdeling Consumentenvoorlichting van de NVM en indien nodig een beroep doen op de geschillencommissie van de NVM en de onafhankelijke tuchtrechtspraak.
U kunt bij veel NVM-makelaars een NVM Huisgarantie afsluiten, waardoor u ingedekt bent voor eventuele verborgen gebreken aan uw woning.

WAT IS DE RVM ?

RVM.nl is een initiatief van een aantal gerenommeerde NVM makelaarskantoren in Rotterdam. Met de komst van het Internet en het door de overheid vrijgeven van de voorheen beschermde titel van makelaar is de traditionele rol van de makelaar veranderd.
Naast toegenomen transparantie van het beschikbare woningaanbod, hebben deze ontwikkelingen ook gezorgd voor verlies aan kwaliteit in de makelaardij. Er is onder andere bij deze “nieuwe makelaars” regelmatig sprake van een voor de consument nadelige belangenverstrengeling. Vaak is dan het belang van eigen omzet groter dan het belang van het beste advies voor de opdrachtgever.
Reden genoeg voor de deelnemende kantoren om zich ook op internet gezamenlijk kwalitatief te onderscheiden. De makelaars van de RVM maken gebruik van alle hedendaagse technologische mogelijkheden maar vergeten hierbij niet de belangen van haar opdrachtgever te vertegenwoordigen.
Alle bij de RVM aangesloten makelaars hebben een jarenlange historie in hun werkgebied en staan bekend om hun full-service dienstverlening. Dankzij de ruime ervaring van de individuele kantoren beschikt de RVM ook over een uitgebreid archief met een overzicht van alle transacties en een groot locaal netwerk waardoor zij altijd op de hoogte zijn van de meest recente ontwikkelingen in het werkgebied.

KORTOM KETTNER MAKELAARS HEEFT HET ALLEMAAL.

Tijd, kennis, aandacht én een 9,5 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.