Rotterdam West.

De dynamiek van Rotterdam op zijn best

Nieuwe Westen/Middelland
Delfshaven/Coolhaven/Lloydkwartier
Spangen/Bospolder

Rotterdam West staat voor de Rotterdamse dynamiek. Je kunt er wonen in prachtige historische panden en straten tot aan urban citylofts op geweldige en architectonische nieuwbouwlocaties. Je vind er dynamiek op straat door de bijzonder grote diversiteit aan winkels, toko’s en restaurants. Maar je zult ook de dynamiek ervaren in de bewoners, een gezonde en bruisende mix van culturen en achtergronden huisvesten zich namelijk graag achter de prachtige gevels in deze wijk. Test de West!

Woningaanbod in Rotterdam West.
ROTTERDAM
Middelland

3021 RE
Beatrijsstraat 22B

€ 479.000 k.k.
Meer informatie
Beatrijsstraat 22B
102m2 5 kamers
Rotterdam
Middelland
€ 479.000 k.k.
ROTTERDAM
Middelland

3021 XG
Volmarijnstraat 13

€ 765.000 k.k.
Meer informatie
Volmarijnstraat 13
140m2 5 kamers
Rotterdam
Middelland
€ 765.000 k.k.
ROTTERDAM
Spangen

3027 GS
Spangesekade 104D

€ 399.000 k.k.
Meer informatie
Spangesekade 104D
114m2 5 kamers
Rotterdam
Spangen
€ 399.000 k.k.
ROTTERDAM
Coolhaveneiland

3024 ES
Kratonkade 204

€ 1.350.000 v.o.n.
Meer informatie
Kratonkade 204
165m2 5 kamers
Rotterdam
Coolhaveneiland
€ 1.350.000 v.o.n.
ROTTERDAM
Coolhaveneiland

3024 CH
Kapelstraat 77

€ 498.000 k.k.
Meer informatie
Kapelstraat 77
110m2 3 kamers
Rotterdam
Coolhaveneiland
€ 498.000 k.k.
ROTTERDAM
Coolhaveneiland

3024 EW
Kratonkade 528

€ 695.000 k.k.
Meer informatie
Kratonkade 528
121m2 4 kamers
Rotterdam
Coolhaveneiland
€ 695.000 k.k.

rotterdam west

Rotterdam op zijn best

 

Rotterdam West telt ruim 75.000 inwoners  en is verdeeld over acht wijken: Bospolder, Delfshaven, Middelland, Nieuwe Westen, Oud Mathenesse, Schiemond, Spangen en Tussendijken.

De wijk zit voornamelijk vol met historische bebouwing en kent diverse prachtige brede straten, lanen en singels. daartussen is het een mix van huur-en koopwoningen.

De laatste jaren is Rotterdam West steeds populairder geworden onder woningzoekers. Dit komt o.a. door de diverse herontwikkelingsprojecten en nieuwbouwrealisaties. Goede voorbeelden hier zijn het herontwikkelingsproject “De dichterlijke vrijheid” in Spangen, wat dit deel van de wijk weer geheel heeft opgehaald maar ook de projecten van Eén Blok Stad aan de Zwaerdecroonstraat en Snellinckstraat of de geweldige (nieuwbouw) complexen op de Lloyd-en Mullerpier. Rotterdam West kent een sfeervolle smeltkroes van oud – meets – new en van de diverse culturen die onze stad rijk is.

Spangen/Bospolder/Schiemond

Alle drie de wijken gelegen op het meest westelijk deel van de stad en voornamelijk voorzien van bebouwing uit de 20-en 30’er jaren. Tussen een groots aanbod (sociale) huurwoningen verschijnen steeds meer (opgeknapte) koopwoningen op de markt. dit gebied zit in de lift en trekt veel nieuwe woningzoekers aan. Door diverse herontwikkelingsprojecten met o.a. gemeentelijke steun is dit gebied en vooral het woonklimaat de laatste jaren enorm verbeterd. Er is een keur van winkels, toko’s en restaurantjes te vinden die nagenoeg allen 7 dagen per week geopend zijn. Er is altijd wel leven op straat en er is een bonte mix van culturen te vinden. Zoek je liever een recenter gebouwd appartement of woonhuis? kijk dan vooral eens in Spangen of midden in Bospolder bij bijvoorbeeld  het in 2008 opgeleverde project Le Medi, een in mediteraanse stijl ontwikkeld woonblok met 93 woningen.

Dit deel van Rotterdam West kent ook het het grootste dakpark van Europa! In 2013 opende aan de vierhavenstraat het 1200 meter lange dakpark gelegen op 9 meter hoogte op het dak van het nieuw ontwikkelde shoppingcentrum big Shops!

Er zijn diverse scholen en sportclubs in deze wijken gevestigd. De bekendste is uiteraard Voetbalclub Sparta.

De bereikbaarheid is uitstekend, zo gaat er een tram en een metro (Marconiplein) en zit je in nog geen 5 automaten op de A20.

Delfshaven/Coolhaven

Steeds meer jonge ondernemers vinden dit deel van de stad voor de vestiging van hun bedrijven en winkels. Zo is de langste winkelstraat van Rotterdam (de Binnenweg die dwars door dit deel van de wijk naar hartje centrum loopt) de laatste jaren voorzien van een werkelijk uniek en veelzijdig winkelaanbod. Daarnaast vind je in Historisch Delfshaven het oudste stukje Rotterdam waar je jezelf weer even helemaal in het V.O.C. tijdperk waant. Prachtige galleries en goede horeca, waaronder Bierbrouwerij de Pelgrim, vind je hier aan de diverse havenkades! Delfshaven is het centrum van Rotterdam West. Via het Coolhaveneiland, wat momenteel ook wordt gezien als het creatieve cluster is er direct aansluiting met het centrum. Vanaf 2002 zijn de voorheen havenkades aan de Lloydpier en de Mullerpier voorzien van architectonische nieuwbouw in de vorm van diverse appartementencomplexen. Hier komt de “rauwe” Rotterdamse mix van Historie, Architectuur en Water samen.

Het Nieuwe Westen en Middelland

Hotter dan hot is dit deel van Rotterdam West! In directe nabijheid van het centrum en centraal station en nog grotendeels voorzien van historische bebouwing. De statige Mathenesserlaan en de groene Heemraadssingel doorkruisen het hart van deze wijk. Een bonte mix aan royale herenhuizen aan groenen lanen en straten en stadse appartementen. Je vindt hier net als in alle andere delen van Rotterdam West alle denkbare voorzieningen in de directe nabijheid. Wekelijkse wisselende markten op het Heemraadsplein en tram en metro in directe nabijheid.

 

 

 

Le Medi
Dynamiek aan de LLoydpier
Statige panden aan de Heemraadsingel

Tijd, kennis, aandacht én een 9,6 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Je huis voor de beste prijs verkopen?
Klik hier voor een gratis waardebepaling.