Het Lloydkwartier, dé parel van Rotterdam!


28 mei 2021

Hét Lloydkwartier. Voor Rotterdammers voelt het als thuiskomen. De plek waar stoer en luxe met elkaar worden gecombineerd. Dit is goed terug te zien in de innovatieve nieuwbouwprojecten die er worden gebouwd.

Vlakbij de Euromast, aan de westkant van de stad, bevindt zich het Lloydkwartier. Tussen de Parkhaven, de Nieuwe Maas en de Schiehaven liggen 2 pieren. De Muller- en de Lloydpier.

De afgelopen jaren is er veel veranderd op de Lloydpier, onderdeel van het Lloydkwartier. Dankzij de prachtige locatie aan het water en het waanzinnige uitzicht zijn er veel oude gebouwen getransformeerd tot luxe woningen en leven de ondernemers zich uit in de vele oude loodsen die de pier rijk is. Het wordt soms nog wel gezien als een onontdekte parel maar de potentie ervan is onuitputtelijk.

Als trotste makelaar van maar liefst twee nieuwbouwprojecten die beiden worden gebouwd op de Lloydpier, is het tijd geworden om dit unieke stukje Rotterdam beter onder de aandacht te brengen.

Dé nieuwbouwprojecten van het Lloydkwartier!

Eden District 

Met nog maar 8 beschikbare woningen, is Eden District ongekend populair gebleken. Bestaande uit 3 deelplannen en een prachtige, verborgen tuin die een mooi contrast vormt met de stoere kades van de Lloydpier. Een unieke plek waar de kwaliteit van het wonen hoog in het vaandel staat.

Eden Exclusief 

Genieten van een adembenemend uitzicht over de stad en de Maas. Je ervaart in de penthouses rust, ruimte en vrijheid. Met de wetenschap dat de gezelligheid van horeca en het bruisende centrum van Rotterdam aan je voeten ligt. Laat je verleiden door deze geweldige penthouses!

Bekijk alles over Eden District hier!

SAWA 

Over unieke woningen gesproken. SAWA wordt het eerste volledige houten woongebouw van maar liefst 50 meter hoog in Rotterdam. Het gebouw is tevens bijzonder te noemen door de royale, groene terrassen die een weids uitzicht bieden over de Lloydpier. In totaal komen er 109 woningen waarvan 59 koop. Nieuwsgierig geworden dit spraakmakende gebouw?

Alles over SAWA vind je hier!

Hapje en een drankje? 

Ondanks de geweldige woningen (met royale buitenruimtes) die wij in de verkoop krijgen, blijft een uitstapje naar de lokale horeca altijd gezellig. Ondanks dat er nog volop gebouwd wordt op de Lloydpier, zijn er al genoeg hotspots in de directe omgeving te vinden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje;

  • Verhip

Gelegen aan de voet van het Lloydkwartier: Op zoek naar de échte Rotterdamse nuchter- en gezelligheid? Geen ingewikkelde gerechten of moeilijke benamingen. Elke 2 weken wisselt de avondkaart, waardoor het nooit gaat vervelen.

  • De Machinist

In de oude machinistenschool zit café-restaurant De Machinist gevestigd. Er wordt ambachtelijk en (meestal) biologisch gekookt. Naast heerlijk eten heeft De Machinist ook 6 zalen te huur voor vergaderingen, trouwerijen etc. En laten we de jaarlijks terugkerende Kreeftenweek niet vergeten!

  • Trattoria Sophia

Heerlijke, authentieke Italiaanse gerechten in een gezellige ambiance. Waan jezelf even in het romantische Italië. Bij Trattoria Sophia hebben ze naast heerlijk eten ook fantastische wijnen. Absoluut een bezoek waard!

  • FOK wijnbar

Een laagdrempelige wijnbar waar duurzaamheid en gezelligheid voorop staan. Je vindt er duurzame wijnen uit heel Europa. Op de kaart komen ongeveer 10 wijnen te staan die allemaal per glas zijn te bestellen. De combinatie van de heerlijke wijnen en de borrelhapjes die geserveerd worden is het een echte Rotterdamse upcomer. (Opening in de zomer gepland)

  • Berrys Lunch

Een goede kop koffie om de dag mee te beginnen, een goed gevuld broodje voor de lunch; bij Berry ben je aan het juiste adres. Alleen de menukaart is al een feest om naar te kijken. En heb je nu geen tijd om zelf af te halen, dan kan je het ook op je kantoor of thuis laten bezorgen!

  • Het Park

Het op één na oudste park van Rotterdam. In de schaduw van de Euromast ligt Hét Park. Met de vele oude bomen, de slingerende paadjes en de mooie waterpartijen is het een feest om dit park te bezoeken. Vergeet zeker ook niet een drankje (en hapje) te doen bij het gezellige Dudok in het park en Parqiet. Met de spectaculaire ligging is het verzekerd genieten!

 

Nieuwe NHG-Grens 2023

Hét nieuwbouwproject Nieuw Kralingen!

3 Tips voor dé perfecte bezichtiging


Toon alle artikelen

Tijd, kennis, aandacht én een 9,5 op Funda

› bekijk de beoordelingen op Funda.nl

Klik hier voor een gratis waardebepaling.