Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel zijn populair en in trek. De ligging op slechts enkele minuten van Rotterdam maakt het dat veel woningzoekers hun zinnen zetten op deze gemeentes. Beiden hebben verschillende ruim opgezette wijken met eengezinswoningen en appartementen. De bebouwing dateert grotendeels van 1960 tot nu en Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel groeien nog steeds.
2907 AP
Waaierdans 38
2902 LG
's-Gravenweg 203
2909 PH
1e Lunarelaan 23
2902 LG
's-Gravenweg 203
2905 RK
Waterberg 121
2902 BG
P C Boutenssingel 3S
Capelle aan den IJssel
De gemeente Capelle aan den IJssel is verdeeld in een aantal wijken: Schollevaar, Schenkel, Oostgaarde, Middelwatering, Capelle-West, s’-Gravenland, Fascinatio en het bedrijvenpark Rivium. De gemeente maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband Stadsregio Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.
Capelle is gelegen aan de rivier de Hollandse IJssel. De gemeente strekt zich uit langs deze rivier tot aan de monding in de Nieuwe Maas. Tot halverwege de twintigste eeuw was Capelle een klein dorp dat leefde van aan de rivier gerelateerde bedrijvigheid. De getijdenwerking in de IJssel bleek bij de watersnood van 1953 een groot gevaar te zijn en in 1954 werd begonnen met de bouw van het eerste deltawerk, de Stormvloedkering Hollandse IJssel, in combinatie met de bijbehorende Algerabrug die Capelle aan den IJssel verbindt met Krimpen aan den IJssel. In 1958 werden deze voltooid.
Vanaf de jaren vijftig werd wijk na wijk gebouwd, die veelal werden bevolkt door Rotterdammers. In 2001 is gestart met de laatste grote uitbreiding van Capelle aan den IJssel, de woonwijk Fascinatio. Capelle aan den IJsel is aangesloten op het RET metronetwerk en heeft een directe verbinding naar het centrum van Rotterdam. Daarnaast is Capelle aan den IJssel ook per trein bereikbaar via station Schollevaar.
De ruimtelijke opzet van Capelle aan den IJssel is enigszins ongebruikelijk voor een Nederlandse gemeente. Hoewel de bebouwde kom als één kern wordt beschouwd, zijn het er in feite meerdere. Deze kernen grenzen alle aan Rotterdam, maar niet aan elkaar. Tussen het noordelijke deel, bestaande uit de wijk Schollevaar, en het zuidelijk deel (Middelwatering/Oostgaarde) ligt het Schollebos. Tot slot ligt omsloten door de gemeente Capelle op Rotterdams grondgebied het voormalige dorp Kralingse Veer.
Capelle aan den IJssel kent enkele winkelcentra, waaronder De Koperwiek, De Terp, Slotplein en de Scholver. Rond de Koperwiek, het grootste winkelcentrum, is een nieuw stadscentrum ontstaan, met een theater (Isala), de bibliotheek en het gemeentehuis. Veel van de ruimtelijke ontwikkelingen die de komende jaren zullen plaatsvinden, vinden in dit gebied plaats.
Ten oosten van Capelle aan den IJssel ligt het Hitland, een natuurgebied met een grote hoeveelheid bos.
Capelle aan den IJssel mocht zichzelf in 2015 de groenste stad van Nederland noemen. De titel van stichting Entente Florale werd in september 2015 uitgereikt tijdens de Nationale Groendag.
Krimpen aan den IJssel
Halverwege de jaren ’60 heeft Krimpen de functie van forensengemeente van Rotterdam gekregen en is toen flink gaan uitbreiden. Inmiddels is het grootste gedeelte van het grondgebied volgebouwd. Het bestuur streeft ernaar om het landelijk karakter (gericht naar de Krimpenerwaard in het oosten) te behouden.
Krimpen heeft een zwembad, een manege, een scoutinggroep, en diverse sportgelegenheden en een streekmuseum. Het ligt aan de grens met de Krimpenerwaard. In de directe omgeving bevinden zich een aantal wandel- en fietsmogelijkheden. Er is een openbare bibliotheek een theaterzaal waar regelmatig voorstellingen en andere activiteiten zijn. Winkelcentrum de Krimpenhof voorziet in een uitgebreid winkelaanbod.
De belangrijkste verbindingen met de omgeving bestaan uit de busverbindingen naar Rotterdam, Utrecht en Gouda. Krimpen heeft een busstation waar deze lijnen samenkomen. De belangrijkste is lijn 97/98 van de RET die bijna alle wijken van Krimpen in hoge frequentie verbindt met het metrostation Capelsebrug. De streekbussen doen de kleinere dorpen in de Krimpenerwaard aan, tot en met Schoonhoven en Gouda. Vlak bij het busstation bevinden zich het belangrijkste winkelcentrum, gemeentehuis en het politiebureau waardoor dit gedeelte als het centrum kan worden aangeduid. In het midden van Krimpen vinden we een brandweerkazerne, de brandweerkazerne moet voor heel Krimpen aan den IJssel dienen. Ook is er een busverbinding met de Stormpolder waar wordt aangesloten op het netwerk van de Waterbus Rotterdam – Drechtsteden.
Tijd, kennis, aandacht én een 9,6 op Funda